Vanlige spørsmål om kneartrose

Vanlige spørsmål om kneartrose

Artrose forårsaker ulik smerte for ulike mennesker. Sikkert er det imidlertid at kneartrosen skaper en ond sirkel, der smertene fører til mindre bevegelse og aktivitet. Det i sin tur kan føre til vektøkning, noe som ytterligere forverrer artrosen. Å leve med kronisk smerte kan føre til vanskeligheter i livet, og man kan lett føle seg deprimert over at man ikke lenger klarer å gjøre hverdagslige aktiviteter. Derfor er det viktig å søke hjelp på et tidlig stadium.

Artrose er i dag en av de ti vanligste folkesykdommene, og stadig flere mennesker rammes. Artrose rammer både mennesker med svært aktiv og mindre aktiv livsstil.

Flere studier viser at regelmessig, moderat trening er bra dersom man lider av kneartrose. Trening bidrar til å holde leddene fleksible og øker bevegelsesevnen. Det bygges opp muskler rundt leddene, du kan lettere kontrollere vekten og trening frigjør også endorfiner (kroppens eget smertestillende medikament). I tillegg sover man bedre som følge av en endret livsstil. Unloader er en ikke-kirurgisk behandlingsform som kan hjelpe deg med å holde deg aktiv uten at skader på leddene forverres ytterligere.

Ettersom artrose er en kronisk sykdom, er den siste utveien å bytte ut de slitte delene i kneet med en kneprotese. Det er imidlertid ofte lange helsekøer før man eventuelt får en operasjon. Da kan den avlastende knebeskyttelsen Unloader være en perfekt løsning med tanke på smertelindring, slik at du kan leve et normalt liv frem til operasjonen kan gjennomføres.